Afbeelding van <a href="https://pixabay.com/nl/users/geralt-9301/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=6947687">Gerd Altmann</a> via <a href="https://pixabay.com/nl/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=6947687">Pixabay</a>

Om de missie van Alvinnenberg waar te maken hebben wij vrijwilligers nodig. De inzet van een vrijwilliger is, naast onze basiswerking, een onmisbare schakel voor onze gebruikers. Vrijwilligerswerk hoeft niet groots te zijn, kleine bijdragen kunnen een groot verschil maken. 

Voor elke vrijwilliger moet zijn inzet in Alvinnenberg een meerwaarde bieden. Als vrijwilliger maak je deel uit van een groter geheel en draag je bij aan de realisatie van een samenleving waarin “ iedereen” de kans krijgt op een kwaliteitsvol leven.

 

Waarom willen wij werken met vrijwilligers?
Wat verstaan wij onder vrijwilligerswerk?
Wat mag de vrijwilliger verwachten?

 

 

Praktisch: je goesting is aangescherpt en je wil verder

sticker Vrijwilliger

    • Stuur een kort bericht met je vraag voor vrijwilligerswerk naar Nele Fynaerts. Zij is onze contactpersoon voor de vrijwilligerswerking en te bereiken op dit adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
      Niet vergeten te vermelden: je naam en voornaam, je telefoonnummer.
    • Niet online? Geen probleem, geef je vraag voor vrijwilligerswerk door aan het secretariaat op het nummer 016/30 88 88.
    • Het kennismakingsgesprek:
      Doel van dit gesprek is een goed zicht te krijgen op wat de kandidaat-vrijwilliger meebrengt naar Alvinnenberg, waar zijn interesses, talenten zich situeren, zijn motivatie, waar hij mee aan de slag zou willen, … .
      Met deze informatie proberen we in gezamenlijk overleg met de vrijwilliger een traject uit te tekenen op zijn maat. Als dit gesprek door beide partijen positief geëvalueerd wordt, maken we verdere afspraken die we neerschrijven in een vrijwilligersovereenkomst.
      Elke vrijwilliger krijgt ook een individuele coach. Op regelmatige tijdstippen of op vraag van een van beide partijen vindt een evaluatie van de samenwerking plaats.

Graag tot “heel” binnenkort!