Stages, kennismakingsdagen of inleefweek

Alvinnenberg heeft de maatschappelijke opdracht om een lerend kader te bieden aan leerlingen / studenten uit een brede waaier van opleidingen.

Een stage is een belangrijk moment in een opleiding, een “leersituatie”. Stagiairs krijgen de kans al doende te groeien in tal van opdrachten en verantwoordelijkheden binnen de taakinhoud van de functie.

De leerling / student op stage is een volwaardige partner in de werking van Alvinnenberg. We nodigen hem van harte uit om actief mee te denken, om zijn actuele theoretische kaders met ons te delen, om vanuit een stevige betrokkenheid eigen inbreng te doen. Een kritisch frisse kijk biedt ook ons leerkansen en leidt tot een win-win situatie.

Stagemogelijkheden zijn er voor begeleidende functies en functies bij ondersteunende diensten (logistiek, orthopedagoog, sociale dienst, medische dienst en administratie).

Kandidaat?

Dan stuur je alle concrete gegevens naar onze stagecoördinator Peter Verhaegen op het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:

  • opleiding: opleidingsjaar
  • duur en stage periode (eventuele terugkomdagen)
  • stageverwachtingen

Vooraf nog een vraag? Je kan Peter ook telefonisch bereiken op het nummer 016/30 88 91.

Kandidaten worden uitgenodigd voor een verkennend gesprek. Na een voorstelling van Alvinnenberg lichten we de verwachtingen ten aanzien van de stage toe en peilen we naar de verwachtingen van de kandidaat. Na dit gesprek krijgt de kandidaat zicht op zijn mogelijkheden in Alvinnenberg.

Elke stagiair krijgt een aangepast onthaal en werkt onder de supervisie van een vaste medewerker, de stagementor. Deze persoon zorgt, in nauw overleg met de andere teamleden, voor de dagelijkse begeleiding en de evaluaties.